Yapılışı:
Ben
birkaç gün bana yetsin istediğim için orta boy tencerede yapmayı tercih
ediyorum. Bir paket tavuk göğsünü (10-15 dakika) ve/veya bir paket taşlığı (sert olduğu için 25-30 dakika) düdüklü
tencerede haşlıyorum. Haşlarken içine 1 adet Knorr Tavuk Bulyon ekliyorum.
Tavuk haşlandıktan sonra suyunu çorba yapacağım tencereye aktarıyorum (Terbiyesine un, şehriye v.s. koymadığım ve sadece yoğurt ve
yumurta ile terbiye yaptığım için çorba elbette normalden sulu olacak. Bu
durumu daha az bir seviyeye indirmek için, tencereye aldığım suyu öncelikle az
koyuyorum) ve tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayarak
tenecereye koyuyorum, kaynamaya bırakıyorum. Diğer tarafta, 3-4 kaşık yoğurt (resimden de göreceğiniz gibi DOST yoğurt tercihim, diğer
yopurtlar gibi çabuk sulanmıyor) ve 1
yumurta sarısını güzelce çırpıyorum ve kaynayan çorbadan 2-3 kepçe alarak
terbiyeyi açıyorum. Sonra bir güzel çorbaya katıp, kısık ateşte kaynamaya
bırakıyorum. Eğer koyuluğu iyiyse, ayırdığım sudan eklemiyorum. Artık bu kıvam
sizin zevkinize kalmış. Yaptığım terbiye iyice özlenince, tencereyi ateşten
alıyorum. Mis gibi çorbam hazır....
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder