3 Eylül 2013 Salı

Terbiyeli Tavuk ve/veya Taşlık Çorbası (Atak Evresi - Seyir Evresi - Güçlendirme Evresi - Koruma Evresi)

Malzemeler:








Yapılışı:


Ben birkaç gün bana yetsin istediğim için orta boy tencerede yapmayı tercih ediyorum. Bir paket tavuk göğsünü (10-15 dakika) ve/veya bir paket taşlığı (sert olduğu için 25-30 dakika) düdüklü tencerede haşlıyorum. Haşlarken içine 1 adet Knorr Tavuk Bulyon ekliyorum. Tavuk haşlandıktan sonra suyunu çorba yapacağım tencereye aktarıyorum (Terbiyesine un, şehriye v.s. koymadığım ve sadece yoğurt ve yumurta ile terbiye yaptığım için çorba elbette normalden sulu olacak. Bu durumu daha az bir seviyeye indirmek için, tencereye aldığım suyu öncelikle az koyuyorum) ve tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayarak tenecereye koyuyorum, kaynamaya bırakıyorum. Diğer tarafta, 3-4 kaşık yoğurt (resimden de göreceğiniz gibi DOST yoğurt tercihim, diğer yopurtlar gibi çabuk sulanmıyor) ve 1 yumurta sarısını güzelce çırpıyorum ve kaynayan çorbadan 2-3 kepçe alarak terbiyeyi açıyorum. Sonra bir güzel çorbaya katıp, kısık ateşte kaynamaya bırakıyorum. Eğer koyuluğu iyiyse, ayırdığım sudan eklemiyorum. Artık bu kıvam sizin zevkinize kalmış. Yaptığım terbiye iyice özlenince, tencereyi ateşten alıyorum. Mis gibi çorbam hazır....

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder