Dukan Diyetinin vazgeçilmezi olan Yulaf Kepeği ile yaptığım ekmek tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Aslında gözbebeğim "dukandiyetitariflerim.com" bloğunda öyle çeşitli tarifler var ki, ama bu hem bana kolay geliyor hem de seviyorum. Bu tarif ekmek olarak tükettiğim bir tarif. Yaptığım diğer çeşitleri de ilerleyen zamanlarda sizinle paylaşacağım.
Aşağıdaki tarifin içine Splenda tatlandırıcı ilave ederek de yapabilir ve çay ve/veya kahve ile, ya da tatlı krizi zamanlarında yiyebilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı:
Denediğinizde
siz de çok kolay olduğunu göreceksiniz. Eğer siz de benim gibi 5 günlük
yaparsanız, daha tasarruflu olur çünkü özellikle Atak Evresinde 1,5 çorba
kaşığı (Seyir ve Güçlendirme Evrelerindeki miktar için
lütfen kitaba bakınız) kullanılan yulaf
kepeğinden yapacağınız ekmek için fırını dakikalarca yakıp, elektrik israfı
yapmaya hiiiç gerek yok :)
5
günlük ekmek için 7,5 çorba kaşığı yulaf kepeğini koyduğum kaseye 1 yumurta
kırıp karıştırıyorum, karışım çok katı olursa biraz süt ilave ediyorum (sütü fazla koymuyorum çünkü piştikten sonra ekmeğin altı
nedense ıslak kalıyor ve ben, aklıma başka birşey gelmediği için; bunun süt
miktarının fazla olmasına bağlıyorum). 1
çay kaşığı mahlep ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ilave ettikten sonra karışımı
dinlenmesi için 5 - 10 dakika bekletiyorum. Fırını önceden 180 ve/veya 200
dereceye ayarlayıp, karışımı küçük teflon kek kalıbına, küçük muffin
kalıplarına v.s. koyup, üzerine biraz çörek otu serperek fırına veriyorum.
Benin fırınım turbo ve 15-20 dk sonra ekmeğim pişmiş oluyor.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder